Produkty mleczne OSM dostarczają niezbędny do życia wapń

0
109

Białko to jeden z podstawowych, obowiązkowych wręcz składników odżywczych diety człowieka. Organizm zużywa go do regeneracji tkanek, budowy nowych tkanek i komórek, budowy hormonów i enzymów. Na szczęście 90% białka pochodzi z wnętrza organizmu. Ten makroskładnik przemieszcza się samodzielnie pomiędzy tkankami i zostaje zaabsorbowany dokładnie tam, gdzie jest taka potrzeba. Człowiek musi zatem dostarczać swojemu organizmowi codziennie 10% brakującej ilości białka.

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska dostarcza niezbędne białko spożywcze

OSM czyli Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska Krasnystaw  to jedno z ważnych przedsiębiorstw na mapie polskiego gospodarki, dostarczające nam tak potrzebnych produktów białkowych. Wiele osób przebywających na permanentnej diecie obawia się produktów białkowych zawierających tłuszcz. Tymczasem produkty OSMhttps://www.krasnystaw.eu/pl  zawierają tłuszcz mlekowy, który jest najzdrowszym tłuszczem w naszej diecie. Wszystkie składniki tłuszczu w produktach białkowych OSM Krasnystaw są aktywne w ludzkim organizmie. Masło, śmietanka, śmietana powinny znaleźć się w naszej codziennej diecie.

Najlepszym źródłem wapnia są sery

Nie ma lepszego źródła przyswajalnego wapnia niż sery, szczególnie dojrzewające. Wapń znajdujący się w żółtym serze jest wysoce biodostępny za sprawą obecności w nim witaminy D3 i K2. Ważna dla naszego organizmu witamina K2 jest syntetyzowana przez mikroflorę sera. Dlaczego wapń jest tak ważny dla ludzkiego organizmu? Ponieważ stanowi podstawę mineralną układu kostnego oraz uczestniczy w ogólnoustrojowych przemianach metabolicznych.

Niedobór przyswajalnego wapnia w naszej diecie jest przyczyną nadciśnienia tętniczego, na które już cierpi 9 mln Polaków. Osoby niepijące mleka OSM są o wiele bardziej narażone na nadciśnienie w porównaniu z osobami, które systematycznie spożywają mleko i produkty mleczne. Wystarczy 1000mg wapnia dziennie, by zaobserwować wyraźny spadek ciśnienia. Wapń pochodzący z produktów białkowych zmniejsza również niebezpieczeństwo chorób jelita grubego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here